Cégről

Kedves Olvasó!

Kapás Tibor vagyok diplomás növényorvos. Nagykőrösön születtem 1957 nyarán. Tanulmányaimat a helyi Arany János Általános Iskolában kezdtem, aztán  a ceglédi Török János Mezőgazdasági Középiskolában folytattam. A középiskolában nem voltam osztályelső, de érettségi után a Kertészeti Egyetem főiskolai karára jártam Kecskemétre. Érdekes módon itt a tanulmányi átlagom jelentősen javult.

A diploma megszerzése után a helyi Arany János MGTSZ-ben dolgoztam, ezzel párhuzamosan kertészmérnöki diplomát szereztem a Budapesti Kertészeti Egyetem termesztési szakán. Ezután már megszállottan tanultam, és sorban kijártam a szakmérnöki szakokat: növényvédelmi, tápanyag-gazdálkodási, mezőgazdasági-környezetgazdálkodási szakmérnöki szakokat.

Érdeklődésem, hobbim vezérelt arra, hogy elvégezzem a műtárgybecsüs szakvizsgát is.

1994 óta vállalkozom kereskedőként és vezetem a Kapo Mezőgazdasági, Kertészeti és Háztartási boltomat, ahol szaktanácsadást is végzek. Termékeim között szerepel többek között növényvédő szerek, vetőmagok, állatfelszerelések, műanyag áruk és rengeteg más is. Az elmúlt években bővítettem kínálatomat öntözési rendszerekkel. Igyekszem folyamatosan fejleszteni a kereskedésemet és a vevők igényét kielégíteni. Párhuzamosan Döbrögi Kft logisztikai és raktározási cégemet is vezetem, együttműködve a Logisztikai Group többi cégtársával a Nagykőrösi Ipari Park területén.

A hobbim és szenvedélyem egyben, a természetvédelem, azon belül is Nagykőrös környéki területek. Emiatt is 2010-ben többet magammal megalakítottuk a Nagykőrösi madár- és természetbarát kört. Nagy szerelmem a nagykőrösi táj, illetve élővilágának megismerése. A természetszeretetem elsősorban a nagykőrösi öregfákra fókuszál. Az ezredfordulón könyvet is megjelentettem kedves fáimról, Amiről a nagykőrösi fák mesélnek címmel. Ebben a témakörben szívesen tartok előadásokat. Az alábbi weboldalon néhány fát közül be is mutatok. Szeretném a több, mint 600 éves Nagykőrös város természeti adottságait népszerűsíteni. És bizonyítani, hogy ez az alföldi város milyen ékköve magyar hazánknak. Minden nap más-más értéket fedezek fel, hiszen olyan színes ez a vidék és környezete. Másik hobbim a régi tárgyak gyűjtése, elsősorban a régi nagykőrösi témájú könyveket, folyóiratokat, képeslapokat gyűjtöm, és mindent, ami Nagykőrösről szól.

Szeretném, ha minél többen megismernék szeretett szülővárosom természeti és épített örökségeit.

Kapás Tibor